Ma ez volt az első dolog, ami a hűtőben figyelő csirkemellről az eszembe jutott. Teljesen egyszerű holmi, a csirke, brokkoli, tejszín kombója, egészen ütős.
Hozzávalók:
- egy egész csirkemell
-1 nagy fej brokkoli
- fokhagyma
- só bors
- sajt
- penne
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázod, rányomsz 2 gerezd fokhagymát, sózod, borsozod, és félrerakod.
A brokkolit megijeszted a tészta főzővizében. Nem kell neki sok, max 1-2 perc. Ha leforráztad, mehet egy tálba, és főzheted a tésztát. Az a jó, hogy így a tészta főzővizének már eleve brokkoli íze lesz.
A csirkét megpirítod, mehet rá a tejszín, felforralod, sózod borsozod, hozzáadod a brokkolit, és kész a ragu.
Összeforgatod a leszűrt tésztával, egy tepsibe halmozod, megszóród a tetejét reszelt sajttal, és forró sütőben besütöd.
Kész!