HTML

gasztrofless

Nem akarom megváltani a világot, csak gondoltam megosztom veletek a saját receptjeimet. Nem igazán érdekelnek a külsőségek, és nem követem a szabályokat. Szakácsként végeztem, de ahelyett, hogy csiribiri, fúziós, futurisztikus konyhát prezentálnék, inkább megmutatom, hogy én hogy főzök...

Friss topikok

Paprikás krumpli

2012.05.03. 11:39 omlettedufromage

Balatoni nyárköszöntő, a kis pajtásaimmal immáron sokadik éve. A menü állandó része a paprikás krumpli, amit bográcsban szoktunk csinálni.

 Hozzávalók:

 - Szalonna

- Hagyma

- Paradicsom paprika

- Lecsókolbász+füstölt/lángolt kolbász

- Krumpli

- Pirospaprika

- Fokhagyma

- Bors

 alapanyagok.bmp

Elkészítés:

 A szalonnát felkockázod. Tipp: (ha nem vágod le a bőrét, és azon szeleteled fel, akkor az egyben tartja). A szalonnát zsírjára pirítod, ha kész mehet rá a hagyma.

hagyma.bmp

Ha a hagyma szalmasárgára pirult, következhet az apróra vágott paradicsom, und paprika.

lecsó.bmp

Ha a zöldségek a hagymával megpirultak, meg lehet szórni borssal, meg fokhagymával.

Ezután ráöntöd a krumplit, azzal a vízzel, amiben eddig ázott. Megszórod pirospaprikával, és amikor a krumpli félig megfőtt, akkor hozzárakod a kolbászféléket.

kész_3.bmp

Kész.

Aki levesesen szeretni, az ne kavargassa, aki meg jó majszosan, az demulálja az általa preferált konzisztenciára. Mi még felütöttük egy kis nokedlival, utána ihattunk rá. Tudom, hogy szebben is lehetett volna tálalni, de már beleettem. 

nokedli.bmp

Csekk

Szólj hozzá!

Címkék: Paprikás krumpli

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofless.blog.hu/api/trackback/id/tr394486092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása