Balatoni nyárköszöntő, a kis pajtásaimmal immáron sokadik éve. A menü állandó része a paprikás krumpli, amit bográcsban szoktunk csinálni.
Hozzávalók:
- Szalonna
- Hagyma
- Paradicsom paprika
- Lecsókolbász+füstölt/lángolt kolbász
- Krumpli
- Pirospaprika
- Fokhagyma
- Bors
Elkészítés:
A szalonnát felkockázod. Tipp: (ha nem vágod le a bőrét, és azon szeleteled fel, akkor az egyben tartja). A szalonnát zsírjára pirítod, ha kész mehet rá a hagyma.
Ha a hagyma szalmasárgára pirult, következhet az apróra vágott paradicsom, und paprika.
Ha a zöldségek a hagymával megpirultak, meg lehet szórni borssal, meg fokhagymával.
Ezután ráöntöd a krumplit, azzal a vízzel, amiben eddig ázott. Megszórod pirospaprikával, és amikor a krumpli félig megfőtt, akkor hozzárakod a kolbászféléket.
Kész.
Aki levesesen szeretni, az ne kavargassa, aki meg jó majszosan, az demulálja az általa preferált konzisztenciára. Mi még felütöttük egy kis nokedlival, utána ihattunk rá. Tudom, hogy szebben is lehetett volna tálalni, de már beleettem.
Csekk