HTML

gasztrofless

Nem akarom megváltani a világot, csak gondoltam megosztom veletek a saját receptjeimet. Nem igazán érdekelnek a külsőségek, és nem követem a szabályokat. Szakácsként végeztem, de ahelyett, hogy csiribiri, fúziós, futurisztikus konyhát prezentálnék, inkább megmutatom, hogy én hogy főzök...

Friss topikok

Morzsasüti

2013.02.17. 10:56 omlettedufromage

Hozzávalók: 

            -Gyümölcs

            -Vaj

            -Liszt

            -Kristálycukor

            -Fahéj

 Elkészítés:

 A gyümölcsöt, ami leginkább alma, bogyós gyümölcs, szilva stb. Megpucolod, kimagozod, felkockázod, és felrakod párolódni, egy kis cukorral, és egész fahéjjal. Kivajazod a kiválasztott formát, ami lehet: szuflé, tortaforma, jénai tál, stb.

Elkészíted a morzsát. 1 rész felkockázott vajhoz, ugyanannyi kristálycukrot, és lisztet adsz, majd óvatosan, és gyorsan, csak ujjheggyel, vagy villával összemorzsolgatod. Lisztből még tehetsz hozzá, de ne túl sokat, az a lényeg, hogy a morzsák vajasan, cukrosan peregjenek.

A kicsit összeesett, és megpárolódott gyümölcsöt a forma aljára teríted, és a tetejét megszórod a morzsával. Tilos megnyomkodni!!!

Előmelegített sütőben magas hőmérsékleten (180-200 fok) megsütöd. Akkor jó, ha a morzsa aranybarna, és a forma oldalán felbugyog a gyümölcs cukros, karamellás leve. Természetesen meg lehet még küldeni tejszínhabbal, vagy akár vaníliafagyival is. 

crumble cucc_2.bmp

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofless.blog.hu/api/trackback/id/tr815084718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása