Hozzávalók:
-Gyümölcs
-Vaj
-Liszt
-Kristálycukor
-Fahéj
Elkészítés:
A gyümölcsöt, ami leginkább alma, bogyós gyümölcs, szilva stb. Megpucolod, kimagozod, felkockázod, és felrakod párolódni, egy kis cukorral, és egész fahéjjal. Kivajazod a kiválasztott formát, ami lehet: szuflé, tortaforma, jénai tál, stb.
Elkészíted a morzsát. 1 rész felkockázott vajhoz, ugyanannyi kristálycukrot, és lisztet adsz, majd óvatosan, és gyorsan, csak ujjheggyel, vagy villával összemorzsolgatod. Lisztből még tehetsz hozzá, de ne túl sokat, az a lényeg, hogy a morzsák vajasan, cukrosan peregjenek.
A kicsit összeesett, és megpárolódott gyümölcsöt a forma aljára teríted, és a tetejét megszórod a morzsával. Tilos megnyomkodni!!!
Előmelegített sütőben magas hőmérsékleten (180-200 fok) megsütöd. Akkor jó, ha a morzsa aranybarna, és a forma oldalán felbugyog a gyümölcs cukros, karamellás leve. Természetesen meg lehet még küldeni tejszínhabbal, vagy akár vaníliafagyival is.