Ez sem egy nehéz recept, igazából a tortilla a legnehezebb része. Ha az kész, millióféleképpen lehet variálni, ahogy mexikói cimboráink is szokták. Elvileg kukoricalisztből kéne, de nekem abból nem sikerült, mert nincs benne elég sikér, nem nyúlt, szakadt, kiszáradt stb. Nekem a mezei finomliszt vált be.
Tortilla:
-Fél kiló finomliszt
-2 csapott teáskanál só
-Pici olaj
Husi:
-Kiló csirkemell
-Csirke v. gyros fűszer
-Fokhagyma
Zöldség:
-Ami van
-Tejföl
-Fokhagyma
Tortilla
A lisztet a sóval, sütőporral, vízzel, olajjal egy viszonylag kemény, de homogén tésztává gyúrod, majd elrakod pihenni. Ha pihent késsel 8 egyenlő darabra osztod. Nyújtódeszka belisztez, és szép kör alakúra próbálod nyújtani, néha nekem sem megy.
Ezután jó forró serpenyőben szárazon!!!! megsütöd mindkét oldalát. Akkor jó, ha a melegtől hólyagok képződnek a tésztában. Ha kész, a tetejét megkened olvasztott vajjal.(ecsettel)
Hús:
A csirkemellet felcsíkozod kisujjnyi csíkokra. A fűszerrel, fokhagymával, és pici olajjal bepácolod. Forró serpenyőben megpirítod.
Saláta, ubi, hagyma, kukorica, stb.Lehet külön külön is rakni az egyes zöldségeket, én általában egy tálba ömlesztem, aki pl fújjol a hagymára, az mazsolázza ki belőle. Picit megküldöm olajjal, ez segít a zsírban oldódó D,E,K,A, vitaminokat feltárni.
Lehet tzatziki, vagy akár mentás citromos joghurt, de én most fokhagymástejfölt csináltam.
Jótvágy!