A gombák olyannyira nagy különcök, hogy a rendszertanban külön főcsoportot alkotnak. Igazából sem a flórához, sem a faunához nem tartoznak. Emellett elég megosztó dolog: Van, aki szeretni, és van, aki utálja. A gombakrémlevesben ráadásul minden előjön, amit éppen szeretsz benne, vagy pont hogy utálsz.
Hozzávalók:
- Fél kiló gomba (csiperke)
- 1 fej hagyma
-
- Só bors
- Szikkadt zsemle vagy kenyér
- Fokhagymasó
Elkészítés:
Az egy fej hagymát finomra vágod, és olajon, vagy vajon megpirítod.
A gombát megmosod, picit levakargatod róla az esetlegesen ráragadt földdarabokat, de nem szabad sokáig áztatni. Aki képes arra vetemedni, hogy megpucolja, az nagyon nem jó arc.
Ha a hagyma kész, mehet bele a gomba, és só nélkül, nagy lángon megpirítod. Ha megsózod, kiengedi a levét és nem pirul. Ha kész megborsozod, megsózod, és felengeded alaplével, vagy vízzel, de ha nagyon muszáj, rakhatsz bele max 1 leveskockát is. Elfőzögeted.
A zsemlekockához, a szikkadt zsemlét vagy kenyeret szép kis kockákra vágod. Mielőtt berakod a sütőbe, meghinted fokhagymasóval. A kenyérkockákra nagyon oda kell figyelni, pikk-pakk penetránsan oda tud égni.
Ha a leves megfőtt leturmixolod, majd tejszínes habarással behabarod. Utána megint leturmixolod.
Ennyi