HTML

gasztrofless

Nem akarom megváltani a világot, csak gondoltam megosztom veletek a saját receptjeimet. Nem igazán érdekelnek a külsőségek, és nem követem a szabályokat. Szakácsként végeztem, de ahelyett, hogy csiribiri, fúziós, futurisztikus konyhát prezentálnék, inkább megmutatom, hogy én hogy főzök...

Friss topikok

Ramen

2013.03.20. 11:52 omlettedufromage

Ez egy japán tésztaleves, az instant formájával már mindenki találkozhatott. Én azt is tökre szeretem, de most nekiálltam rendesen elejétől a végéig. Alapvetően 3 részből áll, van a tészta, van a gazdag alaplé, és vannak az opcionális feltétek.

Hozzávalók:

Alaplé:
-Kacsa farhát, vagy szárny
-Hagyma
-Fokhagyma
-Gyömbér
-Csili
-Szójaszósz

Feltétek:
-Gomba
-Újhagyma
-Husi a levesből
-Fejenként 1 buggyantott tojás
-Kacsatöpörtyű

-Chow mein tészta

Elkészítés:

A kacsát vagy csirkét, vagy bármit megtisztítod. Én leszedtem a bőrét, felkockáztam, és saját zsírjában kisütöttem töpörtyűnek. Az állat részeit felrakod hideg vízben főni, az alaplé hozzávalóival. Az a lényeg, hogy egy illatos, sötét színű, húsleves ízű cuccot kapj. Ehhez minimum 2-3 óra kell.

alaplé_1.bmp

Ha a kész tésztát használod, mint amit a ’Kínai zöldséges csirkés tészta’ receptemben, akkor tök jó, ha saját magad akarod elkészíteni, akkor tuti meg fogod bánni, de azért leírom.
Sztenderd búzalisztet használtam, rendesen tojással, nem bohóckodtam hajdinaliszttel, meg ez bevált, kb tudtam mire számíthatok. Fél kiló liszt, 5 tojás, és ha még kell egy pici víz. Ezt tésztagépen kinyújtottam.

Egy kicsit hagytam száradni.

tészta asztal.bmp

Majd a gép erre alkalmatos tárcsáival metéltre vágtam. Beliszteztem, és egy napig néztem, ahogy szárad.

tészta kész 1.bmp

A feltéteket elő lehet simán készíteni, amíg a leves fő. A töpörtyű ugye már megvan, az újhagymát fancy darabokra szeleteled, a gombát vagy megpirítod, vagy megaszalod. Ezt lehet sütőpapíron a sütőben, takaréklángon, de marhasokáig tart ez is.

gomba.bmp

Jön a buggyantott tojás. Kis lábosban sós ecetes vizet raksz fel, amikor felforrt, leveszed takarékra, egy villával megkevered, hogy középen kis tölcsér képződjön, beleütöd óvatosan, és megvárod,amíg a sárgájára rátekeredik a fehérje. Akkor jó, ha kívül szilárd, de belül még folyik.

tojás.bmp

A levest leszűröd, a husit leszeded a csontokról és egy külön tálba teszed. A tésztát kifőzöd, és lecsepegteted. Ha minden kész összerakod.

cuccok.bmp

Én kb megőszültem mire kész lett, de azért felraktam hátha valaki nagyon unatkozik, és megcsinálja.

kész passz.bmp

Szólj hozzá!

Címkék: Ramen Buggyantott tojás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofless.blog.hu/api/trackback/id/tr785149956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása