HTML

gasztrofless

Nem akarom megváltani a világot, csak gondoltam megosztom veletek a saját receptjeimet. Nem igazán érdekelnek a külsőségek, és nem követem a szabályokat. Szakácsként végeztem, de ahelyett, hogy csiribiri, fúziós, futurisztikus konyhát prezentálnék, inkább megmutatom, hogy én hogy főzök...

Friss topikok

Rosé kacsamell, pirítóson grillezett sajtos spárgával

2014.05.13. 21:43 omlettedufromage

Hozzávalók 2 személyre:

-2 fél kacsamell
-1 csomag spárga
-Vaj
-Sajt
-Fokhagyma
-Kenyér


Elkészítés:

A kacsamell bőrét óvatosan bevagdosod, hogy könnyen kisüljön belőle a zsír. Megsózod, megborsozod, és félrerakod.
A spárga vastagabbik, fás végét megfogod, és kissé feljebb elkezded hajlítani. Ott fog eltörni ahol a fás rész a puhább friss résszel találkozik. Ami letörik, az értelemszerűen nem kell. A fennmaradó részt egy picit megpucolhatod zöldséghámozóval, de nem kell túlzásba vinni.
Egy serpenyőben vajat hevítesz, belenyomsz 2 gerezd fokhagymát, és ha már serceg, belerakod a megtisztított spárgát. Kissé megpárolod, és félreteszed. A fennmaradó vajban 2 vastag szelet kenyeret megpirítasz. A kenyerekre megy a spárga fele, és egy jó nagy adag reszelt sajt. Sütőben meggrillezed.
A kacsát megsütöd, még mindig ugyanabban a serpenyőben. Nem kell alá semmi, van benne elég zsír. Ha kész, félrerakod pihenni, hogy a hús könnyebben szeletelhető legyen, és benne maradjon a leve. Akkor a tuti, ha rózsaszín és szaftos a belseje. Ha minden kész, összerakod. Tádááá

kacsaaaa.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kacsamell

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofless.blog.hu/api/trackback/id/tr236160650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása