Hozzávalók 2 személyre:
-2 fél kacsamell
-1 csomag spárga
-Vaj
-Sajt
-Fokhagyma
-Kenyér
Elkészítés:
A kacsamell bőrét óvatosan bevagdosod, hogy könnyen kisüljön belőle a zsír. Megsózod, megborsozod, és félrerakod.
A spárga vastagabbik, fás végét megfogod, és kissé feljebb elkezded hajlítani. Ott fog eltörni ahol a fás rész a puhább friss résszel találkozik. Ami letörik, az értelemszerűen nem kell. A fennmaradó részt egy picit megpucolhatod zöldséghámozóval, de nem kell túlzásba vinni.
Egy serpenyőben vajat hevítesz, belenyomsz 2 gerezd fokhagymát, és ha már serceg, belerakod a megtisztított spárgát. Kissé megpárolod, és félreteszed. A fennmaradó vajban 2 vastag szelet kenyeret megpirítasz. A kenyerekre megy a spárga fele, és egy jó nagy adag reszelt sajt. Sütőben meggrillezed.
A kacsát megsütöd, még mindig ugyanabban a serpenyőben. Nem kell alá semmi, van benne elég zsír. Ha kész, félrerakod pihenni, hogy a hús könnyebben szeletelhető legyen, és benne maradjon a leve. Akkor a tuti, ha rózsaszín és szaftos a belseje. Ha minden kész, összerakod. Tádááá