HTML

gasztrofless

Nem akarom megváltani a világot, csak gondoltam megosztom veletek a saját receptjeimet. Nem igazán érdekelnek a külsőségek, és nem követem a szabályokat. Szakácsként végeztem, de ahelyett, hogy csiribiri, fúziós, futurisztikus konyhát prezentálnék, inkább megmutatom, hogy én hogy főzök...

Friss topikok

Hideg meggyleves

2012.06.16. 15:20 omlettedufromage

Nagy klasszikus, tipikus nyári leves, savanyú, hideg, édes, meg minden. Legjobb, ha friss meggyből főzöd, de nagyon rendben van még a magozott meggykonzerv, neki kell a leve is, vagy fagyasztott magozott meggy. Most ez fagyasztott volt.

 Hozzávalók:

 - Meggy

- Citrom

- Cukor

- Tejszín

- Egész fahéj

- Szegfűszeg

- Pici bor

- Liszt, vagy étk. keményítő

 Elkészítés:

 A kimagozott meggyet, függetlenül annak állapotától(friss, fagyi, konzerv), hideg vízben felrakod főni cukorral.

meggyleves hideg.bmp

A borból, citrom héjból, fahéjből, és szegfűszegből, kivonatot készítesz. Teszed ezt azért, mert ezek a dolgok, elég rondán tudnak kinézni a levesben.

fűszer.bmp

Úgy kell, hogy egy kis lábosban, borban, felteszed a fűszereket forrni, és ha a leve leredukálódott (amúgy, más néven redukciónak is hívják a fűszerkivonatot), beleszűröd a levesbe.

redukx.bmp

 Ha a meggy már fő, (nem kell neki sok idő), beleszűröd a kivonatot, megkóstolod, elég édes-e, pici citromot raksz bele, és a tejszínes habarást (tejszín+liszt) egy picit felhúzod a meleg levessel, majd óvatosan belehabarod. Lehűtöd, és kész. 

kész_5.bmp

Jótvágy!

Szólj hozzá!

Címkék: meggyleves

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofless.blog.hu/api/trackback/id/tr844592226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása