Nagy klasszikus, tipikus nyári leves, savanyú, hideg, édes, meg minden. Legjobb, ha friss meggyből főzöd, de nagyon rendben van még a magozott meggykonzerv, neki kell a leve is, vagy fagyasztott magozott meggy. Most ez fagyasztott volt.
Hozzávalók:
- Meggy
- Citrom
- Cukor
- Tejszín
- Egész fahéj
- Szegfűszeg
- Pici bor
- Liszt, vagy étk. keményítő
Elkészítés:
A kimagozott meggyet, függetlenül annak állapotától(friss, fagyi, konzerv), hideg vízben felrakod főni cukorral.
A borból, citrom héjból, fahéjből, és szegfűszegből, kivonatot készítesz. Teszed ezt azért, mert ezek a dolgok, elég rondán tudnak kinézni a levesben.
Úgy kell, hogy egy kis lábosban, borban, felteszed a fűszereket forrni, és ha a leve leredukálódott (amúgy, más néven redukciónak is hívják a fűszerkivonatot), beleszűröd a levesbe.
Ha a meggy már fő, (nem kell neki sok idő), beleszűröd a kivonatot, megkóstolod, elég édes-e, pici citromot raksz bele, és a tejszínes habarást (tejszín+liszt) egy picit felhúzod a meleg levessel, majd óvatosan belehabarod. Lehűtöd, és kész.
Jótvágy!