HTML

gasztrofless

Nem akarom megváltani a világot, csak gondoltam megosztom veletek a saját receptjeimet. Nem igazán érdekelnek a külsőségek, és nem követem a szabályokat. Szakácsként végeztem, de ahelyett, hogy csiribiri, fúziós, futurisztikus konyhát prezentálnék, inkább megmutatom, hogy én hogy főzök...

Friss topikok

Camembert-es diós quiche

2013.02.25. 09:55 omlettedufromage

Névnapomra a kis barátnőm anyukájától abszolút formabontó konyhai eszközöket kaptam, és azonnal ki is akartam próbálni őket. Azt találtam ki, hogy quiche-t (kis) fogok csinálni, de a saját ízlésem szerint.

 Hozzávalók: 

            Tészta:

            -30dkg liszt

            -20dkg margarin/vaj

            -1 csomag sütőpor

            -1 teáskanál só

            -2 teáskanál cukor

             Töltelék:

             -1 camembert

             -2 tojás

            -2 deci tejszín

            -csipet só

            -darált dió

hozzávalók_2.bmp

 Elkészítés:

 Elkészíted a tésztát. Ez egy sima omlós, vagy linzer tészta, de hiányzik belőle a cukor. Fontos, hogy a vaj/margarin nem olvadhat meg, gyorsan kell kidolgozni, és ha kész, be a hűtőbe.

Kinyújtod a tésztát, a formának megfelelően, és egy kis szegélyt is csinálsz a maradékból. Ez a sodrófa vízzel tölthető, (most hideggel) így nem hagyja, hogy felmelegedjen a tészta.

nyújt.bmp

Villával megszurkálod, hogy ne fújódjon fel, és előmelegített sütőben félig megsütöd.

 Egy edényben összekevered a sajtot, a tejszínt, és a tojásokat. Én ebbe a kis piros csodába raktam, és pillanatok alatt összevágtam, és kevertem vele a hozzávalókat.

krém_1.bmp

A krémet, a félkész tésztára öntöd, és megszórod darált dióval. Visszateszed a sütőbe, és közepes hőmérsékleten készre sütöd. Akkor jó, ha a töltelék nem folyik, kissé remegős, és a tészta széle aranybarna. Illik pihentetni, hogy egy kicsit összehúzza magát a cucc.

kész nagy.bmp

kész szelet.bmp

 Ha lett volna itthon áfonyalekvár, tuti raktam volna rá:)

          

    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofless.blog.hu/api/trackback/id/tr375102271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása