Névnapomra a kis barátnőm anyukájától abszolút formabontó konyhai eszközöket kaptam, és azonnal ki is akartam próbálni őket. Azt találtam ki, hogy quiche-t (kis) fogok csinálni, de a saját ízlésem szerint.
Hozzávalók:
Tészta:
-30dkg liszt
-20dkg margarin/vaj
-1 csomag sütőpor
-1 teáskanál só
-2 teáskanál cukor
Töltelék:
-1 camembert
-2 tojás
-csipet só
-darált dió
Elkészítés:
Elkészíted a tésztát. Ez egy sima omlós, vagy linzer tészta, de hiányzik belőle a cukor. Fontos, hogy a vaj/margarin nem olvadhat meg, gyorsan kell kidolgozni, és ha kész, be a hűtőbe.
Kinyújtod a tésztát, a formának megfelelően, és egy kis szegélyt is csinálsz a maradékból. Ez a sodrófa vízzel tölthető, (most hideggel) így nem hagyja, hogy felmelegedjen a tészta.
Villával megszurkálod, hogy ne fújódjon fel, és előmelegített sütőben félig megsütöd.
Egy edényben összekevered a sajtot, a tejszínt, és a tojásokat. Én ebbe a kis piros csodába raktam, és pillanatok alatt összevágtam, és kevertem vele a hozzávalókat.
A krémet, a félkész tésztára öntöd, és megszórod darált dióval. Visszateszed a sütőbe, és közepes hőmérsékleten készre sütöd. Akkor jó, ha a töltelék nem folyik, kissé remegős, és a tészta széle aranybarna. Illik pihentetni, hogy egy kicsit összehúzza magát a cucc.
Ha lett volna itthon áfonyalekvár, tuti raktam volna rá:)