HTML

gasztrofless

Nem akarom megváltani a világot, csak gondoltam megosztom veletek a saját receptjeimet. Nem igazán érdekelnek a külsőségek, és nem követem a szabályokat. Szakácsként végeztem, de ahelyett, hogy csiribiri, fúziós, futurisztikus konyhát prezentálnék, inkább megmutatom, hogy én hogy főzök...

Friss topikok

Meggyes tejbegríz formában, meggyöntettel

2013.02.05. 20:09 omlettedufromage

Ezt sem fogom túlbonyolítani. Uncsi a tányérban szétfolyt tejbegríz, így egy kicsit pofásabb.

 Hozzávalók:       

            -1 liter tej

            -Fél konzerv meggybefőtt

            -Búzadara

            -Keményítő

            -Citrom

            -Cukor 

Elkészítés:

 Tejbegrízt csinálsz a liter tejből, cukorral, és annyi búzadarával, hogy jó sűrű legyen. A meggyet lecsepegteted, (kell a leve!), és a kész tejbegrízbe kevered. Olajjal vékonyan kikent formába öntöd, ami lehet: szuflé forma, őzgeric, bögre, stb. A meggy levét felforralod, és egy kevés keményítővel behúzod, hogy mártás-szerű legyen. Ha mindkettő lehűlt, összerakod.

Tejbecucc.bmp

 Tádááá

Szólj hozzá!

Címkék: tejbegríz meggyöntet

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofless.blog.hu/api/trackback/id/tr175064608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása