HTML

gasztrofless

Nem akarom megváltani a világot, csak gondoltam megosztom veletek a saját receptjeimet. Nem igazán érdekelnek a külsőségek, és nem követem a szabályokat. Szakácsként végeztem, de ahelyett, hogy csiribiri, fúziós, futurisztikus konyhát prezentálnék, inkább megmutatom, hogy én hogy főzök...

Friss topikok

Krumplifánk

2012.10.08. 19:17 omlettedufromage

Tökéletes cucc vacsira, vendégeknek sör/bor-korinak, vagy mártásos ételek mellé köretnek.

 Hozzávalók:

3 szem közepes burgonya

Fél kiló liszt

1 zacskó instant élesztő

1 deci tej

2 tojássárgája

Tejföl

1-2 gerezd fokhagyma

Lekvár

 Elkészítés:

 A krumplikat megpucolod, felkockázod, és sós vízben felrakod főni. Amíg fő az élesztőt kikevered a tejjel, pici cukrot is adhatsz hozzá. Ha a krumpli megfőtt, lecsepegteted, beborítod egy keverőtálba, és villával, vagy krumplinyomóval demulálod. Ha kész, jöhetnek a sárgák, meg az élesztős tej, és keverheted a pempőt. Ezután mehet a liszt, és 2 teáskanál só. Szépen kidolgozod robotgéppel, és 1-1,5 órát meleg helyen keleszted. Alaposan kilisztezett gyúródeszkán 1-1,5 centi vastagra nyújtod. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatod. Kilisztezett, vagy fóliával preparált tálcára helyezed a kész darabokat, és bő, forró olajban, egyik oldal, másik oldal, megsütöd. Pompásan illik hozzá a fokhagymás tejföl, de lekvár is, sőt én mindkettővel tolom, persze külön-külön. Jótvágy!

kész_8.bmp

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofless.blog.hu/api/trackback/id/tr164827272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása