Ez egy tipikus cseh sörkorcsolya, az unokatesóm mesélt róla, és rögtön megtetszett. Az autentikus cseh sörözőkben nálunk is lehet rendelni. Nem egy atomfizika az elkészítése, az egyetlen baj, hogy 1-2 hetet kell várni, mire megérik…
Hozzávalók:
-Camembert
-Hagyma, fokhagyma
-Csili paprika por, vagy egész
-Egészbors
-Babérlevél
-Rozmaring
-Semleges ízű olaj
Elkészítés:
A sajtokat félbevágod, majd utána megint félbe. A vágott felszínt megszórod csilivel, és összeragasztod, az eredeti állapotnak megfelelően.
A hagymát vékonyra felszeleteled. A rozmaringot lemorzsolod a száráról. Egy jól kimosott dunsztosüvegbe 1 réteg hagymát teszel, ráhelyezed a sajtot 1 rétegben, utána a fűszereket, majd megint a hagymát. Ezt értelemszerűen addig ismételed, amíg el nem fogynak a cuccok. Nyakonöntöd az egészet annyi olajjal, hogy ellepje. Rá a fedő, és kész. Minimum 1, vagy 2 hetet érleled. Én hűtőben csinálom, úgy lassabban érik, de a spejzben 1 hét alatt megvan. Pirítóssal, a vele pácolódott hagymával kell enni. Előételnek sörözés, vagy borozás előtt, és közben is kitűnő.