HTML

gasztrofless

Nem akarom megváltani a világot, csak gondoltam megosztom veletek a saját receptjeimet. Nem igazán érdekelnek a külsőségek, és nem követem a szabályokat. Szakácsként végeztem, de ahelyett, hogy csiribiri, fúziós, futurisztikus konyhát prezentálnék, inkább megmutatom, hogy én hogy főzök...

Friss topikok

Hermelin (pácolt camembert)

2013.03.19. 16:25 omlettedufromage

Ez egy tipikus cseh sörkorcsolya, az unokatesóm mesélt róla, és rögtön megtetszett. Az autentikus cseh sörözőkben nálunk is lehet rendelni. Nem egy atomfizika az elkészítése, az egyetlen baj, hogy 1-2 hetet kell várni, mire megérik…

 Hozzávalók:

            -Camembert

            -Hagyma, fokhagyma    

            -Csili paprika por, vagy egész

            -Egészbors

            -Babérlevél

            -Rozmaring

            -Semleges ízű olaj

hozzávalók_3.bmp

 Elkészítés:

A sajtokat félbevágod, majd utána megint félbe. A vágott felszínt megszórod csilivel, és összeragasztod, az eredeti állapotnak megfelelően.

kamembert.bmp

A hagymát vékonyra felszeleteled. A rozmaringot lemorzsolod a száráról. Egy jól kimosott dunsztosüvegbe 1 réteg hagymát teszel, ráhelyezed a sajtot 1 rétegben, utána a fűszereket, majd megint a hagymát. Ezt értelemszerűen addig ismételed, amíg el nem fogynak a cuccok. Nyakonöntöd az egészet annyi olajjal, hogy ellepje. Rá a fedő, és kész. Minimum 1, vagy 2 hetet érleled. Én hűtőben csinálom, úgy lassabban érik, de a spejzben 1 hét alatt megvan. Pirítóssal, a vele pácolódott hagymával kell enni. Előételnek sörözés, vagy borozás előtt, és közben is kitűnő. 

kész_9.bmp

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofless.blog.hu/api/trackback/id/tr995148419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása