Első posztként, úgy gondoltam, rögtön 2 étellel indítok. Mindkét miújság alapja ugyanaz a tészta, alapvető különbség a két étel között a használandó krém, a feltét, und van-é rajta sajt, vagy nincs. Mivel én szeretem ha van a kenyérlángoson is sajt, rakok rá. Csont pont.
Tészta:
- liszt
- tej
- 1 teáskanál só fél kiló lisztenként
- 1 csomag szárított élesztő fél kiló lisztenként
- 1 egész tojás fél kiló lisztenként
A szárított élesztőt ki kell keverni tejjel, kis cukorral, meg pici liszttel. Ez lesz a kovász. Ha sietsz, akkor nem kell meleg helyre rakni. Ha nem, akkor de. Megvárod, amíg habos nem lesz. Zutty bele a lisztbe a tojással, meg a sóval. Nem muszáj kézzel gyúrni. 1: Sokáig tart. 2: Fülig tésztás leszel. Ha van elektromos robotgéped, akkor használd azt. Ha szép homogén a cucc, hintsd be liszttel, takard le, meleg hely, hagy keljen.
Krémek:
Fokhagymás tejföl:
Nem igazán nehéz kitalálni, hogy hogyan kell fokhagymás tejfölt produkálni, nem is részletezném. Viszont só kell bele, akkor lesz pöpec.
Pizzakrém:
Van az a natúr paradicsomszósz, amit ilyen papírdobozban lehet venni, na, az kell nekünk. Azt szoktam továbbképezni pesztóval,(saját pesztómmal, lehet egyszer azt is megírom), és cukorral. Egyszerű mint a faék.
Feltét:
A képen a 2 tányér tartalmazza az ételek jellegét adó hozzávalókat.
Kenyérlángoshoz: Házi főtt csülök, erőspaprika, lilahagyma, bors, fokhagymás tejföl.
Pizza: Füstöltsonka, paresz, fürjtojás (saját fürjekbőlJ), f. olivabogyó, pizzakrém.
Reszelt sajtot meg már látott mindenki.
Tudom, hogy minimalista kompozíció, de nem attól lesz jó, hogy minden szir-szart rápakolsz.
Elkészítés:
Ha a tészta megkelt, kinyújtod. Tepsiben is jó, én nagyméretű teflon serpenyőben(paella) sütöm, mert ócska a sütő, és ebben lesz a legközelebb a bolti opcióhoz. Ha megsült, felvágod, és kész a produktum. Jótvágy! Csekk