HTML

gasztrofless

Nem akarom megváltani a világot, csak gondoltam megosztom veletek a saját receptjeimet. Nem igazán érdekelnek a külsőségek, és nem követem a szabályokat. Szakácsként végeztem, de ahelyett, hogy csiribiri, fúziós, futurisztikus konyhát prezentálnék, inkább megmutatom, hogy én hogy főzök...

Friss topikok

Kenyérlángos vs. Pizza

2012.04.10. 19:01 omlettedufromage

Első posztként, úgy gondoltam, rögtön 2 étellel indítok. Mindkét miújság alapja ugyanaz a tészta, alapvető különbség a két étel között a használandó krém, a feltét, und van-é rajta sajt, vagy nincs. Mivel én szeretem ha van a kenyérlángoson is sajt, rakok rá. Csont pont.

 Tészta:

- liszt

- tej

- 1 teáskanál só fél kiló lisztenként

- 1 csomag szárított élesztő fél kiló lisztenként

- 1 egész tojás fél kiló lisztenként

 

A szárított élesztőt ki kell keverni tejjel, kis cukorral, meg pici liszttel. Ez lesz a kovász. Ha sietsz, akkor nem kell meleg helyre rakni. Ha nem, akkor de. Megvárod, amíg habos nem lesz. Zutty bele a lisztbe a tojással, meg a sóval. Nem muszáj kézzel gyúrni. 1: Sokáig tart. 2: Fülig tésztás leszel. Ha van elektromos robotgéped, akkor használd azt. Ha szép homogén a cucc, hintsd be liszttel, takard le, meleg hely, hagy keljen. 

1.bmp

2.bmp

Krémek:

 Fokhagymás tejföl:

Nem igazán nehéz kitalálni, hogy hogyan kell fokhagymás tejfölt produkálni, nem is részletezném. Viszont só kell bele, akkor lesz pöpec.

 

Pizzakrém:

Van az a natúr paradicsomszósz, amit ilyen papírdobozban lehet venni, na, az kell nekünk.  Azt szoktam továbbképezni pesztóval,(saját pesztómmal, lehet egyszer azt is megírom), és cukorral. Egyszerű mint a faék.

 

 

Feltét:

A képen a 2 tányér tartalmazza az ételek jellegét adó hozzávalókat.

Kenyérlángoshoz: Házi főtt csülök, erőspaprika, lilahagyma, bors, fokhagymás tejföl.

Pizza: Füstöltsonka, paresz, fürjtojás (saját fürjekbőlJ), f. olivabogyó, pizzakrém.

Reszelt sajtot meg már látott mindenki.

Tudom, hogy minimalista kompozíció, de nem attól lesz jó, hogy minden szir-szart rápakolsz.

3.bmp

 

Elkészítés:

Ha a tészta megkelt, kinyújtod. Tepsiben is jó, én nagyméretű teflon serpenyőben(paella) sütöm, mert ócska a sütő, és ebben lesz a legközelebb a bolti opcióhoz. Ha megsült, felvágod, és kész a produktum. Jótvágy! Csekk

4.bmp

5.bmp

Szólj hozzá!

Címkék: pizza kenyérlángos

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofless.blog.hu/api/trackback/id/tr514381123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása