Az egész úgy kezdődött, hogy leltem a szekrényben 2 csomag chow-mein tésztát. Ezt a receptet egyébként, eléggé el nem ítélendő módon spagettiből szoktam csinálni, de most majd adunk a jónak.
Hozzávalók:
- ½ kiló csirkemell
- 30 dkg gomba
- kis fej káposzta
- újhagyma
- 2 sárgarépa
- gyömbér
- fokhagyma
- Pista
- méz
- tészta: Chow- Mein, vagy spagetti
- szójaszósz
- étkezési keményítő
Elkészítés:
Először a csirkemellet kisujjnyi darabokra vágod, és bepácolod. Méz+szójaszósz+Pista+fokhagyma, és ebben hagyod állni.
Ha állt 1 - 1+n órát, akkor felforrósított wokban, egy kis só társaságában hirtelen kisütöd, és félreteszed.
Ezután jönnek a zöldségek. Nem kell vékonyra vágni, hagy ropogjon.
Érkezési sorrend a kövi: 1káposzta 2 gomba 3hagyma 4fokhagyma+gyömbér apróra vágva. (Lehet még bele tenni bambuszrügyet, és egyéb úri huncutságokat, stb.)
Én a sárgarépát krumplipucolóval farigcsáltam, ezért ez a legvégén megy bele.
Ha ezek picit pirultak, de még kellően ropogósak, akkor mehet bele vissza a hús.
Picit párolod, és nyakonöntöd fél üveg szójaszósszal, majd felhúzod egy pici vízzel.
Étkezési keményítőt kikeversz vízzel, és ezzel behúzod a ragu levét. Ettől lesz olyan átlátszó takonyszerű, és fényes.
Ezt a gyalázatos tésztát nem kell kifőzni, elég ha forró vízben áztatod 4 percig. Pont olyan, mint ami a Smack-levesben van, de nekem a spagetti jobban fekszik.
Ezt lehet simán is tálalni, vagy egy picit megpirítani, meglocsolni szójával.
Tessék: