Tökéletes téli reggeli hólapátoláshoz, vagy egy kiadós egész napos horgászat előtt/közben/után, vagy csak úgy.
Hozzávalók:
-Hasa alja szalonna, vagy toka, vagy fejhús
-Hagyma
-Fokhagyma
-Babérlevél
-Egész kömény
-Egész bors
-Pirospaprika
Elkészítés:
A szalonnát megtisztítod, az esetlegesen rajtamaradt szőrt eltávolítod, (jó szolgálatot tehet egy régi borotva). A húst ízléses darabokra vágod, én most szalonnát és fejhúst is csináltam egyszerre. Hideg vízben felrakod főni, sóval, hagymával, fokhagymával, egész borssal, és köménnyel. Akkor jó, ha a hús magától lecsúszik a beleszúrt villáról. Kész, kiveszed, lecsöpögteted. Tört fokhagymát összekeversz egy kis olajjal, és egy ecsettel alaposan bekened a husikat. Egy teaszűrő segítségével meghinted őket pirospaprikával, pont, ahogy a nagyi a sütiket szokta.