HTML

gasztrofless

Nem akarom megváltani a világot, csak gondoltam megosztom veletek a saját receptjeimet. Nem igazán érdekelnek a külsőségek, és nem követem a szabályokat. Szakácsként végeztem, de ahelyett, hogy csiribiri, fúziós, futurisztikus konyhát prezentálnék, inkább megmutatom, hogy én hogy főzök...

Friss topikok

Abált szalonna

2013.02.24. 10:42 omlettedufromage

Tökéletes téli reggeli hólapátoláshoz, vagy egy kiadós egész napos horgászat előtt/közben/után, vagy csak úgy.

 Hozzávalók:

            -Hasa alja szalonna, vagy toka, vagy fejhús

            -Hagyma

            -Fokhagyma

            -Babérlevél

            -Egész kömény

            -Egész bors

            -Pirospaprika

 Elkészítés:

 A szalonnát megtisztítod, az esetlegesen rajtamaradt szőrt eltávolítod, (jó szolgálatot tehet egy régi borotva). A húst ízléses darabokra vágod, én most szalonnát és fejhúst is csináltam egyszerre. Hideg vízben felrakod főni, sóval, hagymával, fokhagymával, egész borssal, és köménnyel. Akkor jó, ha a hús magától lecsúszik a beleszúrt villáról. Kész, kiveszed, lecsöpögteted. Tört fokhagymát összekeversz egy kis olajjal, és egy ecsettel alaposan bekened a husikat. Egy teaszűrő segítségével meghinted őket pirospaprikával, pont, ahogy a nagyi a sütiket szokta. 

abált.bmp

Szólj hozzá!

Címkék: abált szalonna

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofless.blog.hu/api/trackback/id/tr655101365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása