Következő a szituáció:
Otthon vagy, és megkívánsz egy kis burgonyaszirmot, a film, meccs, sorozat, stb. mellé, de veled ellentétben az nincs otthon. Vagy kiszaladsz a boltba, és veszel, vagy csinálsz magadnak. Én ez utóbbit tettem.
Hozzávalók:
-burgonya
-olaj
-só
Elkészítés:
A krumplit megpucolod. Uborkaszeletelővel adsz neki, és a szeleteket vízbe rakod. 1-nem barnul meg. 2-kioldódik a keményítő, és az olajban nem ragadnak össze a szeletek. Ha kiázott, egy konyharuhára, vagy papírtörlőre teszed száradni.
Jó forró olajban megsütöd.
Nagy tál, bele papírtörlő, és rázogatod, amíg fel nem szívja a feles olajat.
Eléggé más termék lesz mint amit a boltban lehet venni, picit vastagabb, picit barnább, és jóval tömősebb, de azért lehet szeretni. Ízesíted sóval, fűszerezheted fokhagyma granulátummal, sültkrumpli fűszerrel, erős paprikával, snidlinggel, amit éppen megkívánsz. Én tejfölbe szoktam még mártogatni.
Jótvágy!