HTML

gasztrofless

Nem akarom megváltani a világot, csak gondoltam megosztom veletek a saját receptjeimet. Nem igazán érdekelnek a külsőségek, és nem követem a szabályokat. Szakácsként végeztem, de ahelyett, hogy csiribiri, fúziós, futurisztikus konyhát prezentálnék, inkább megmutatom, hogy én hogy főzök...

Friss topikok

Csipsz

2012.04.18. 13:06 omlettedufromage

Következő a szituáció:

Otthon vagy, és megkívánsz egy kis burgonyaszirmot, a film, meccs, sorozat, stb. mellé, de veled ellentétben az nincs otthon. Vagy kiszaladsz a boltba, és veszel, vagy csinálsz magadnak. Én ez utóbbit tettem. 

 Hozzávalók:

-burgonya

-olaj

-só

 Elkészítés:

A krumplit megpucolod. Uborkaszeletelővel adsz neki, és a szeleteket vízbe rakod. 1-nem barnul meg. 2-kioldódik a keményítő, és az olajban nem ragadnak össze a szeletek. Ha kiázott, egy konyharuhára, vagy papírtörlőre teszed száradni.

szárad.bmp

Jó forró olajban megsütöd.

sül.bmp

Nagy tál, bele papírtörlő, és rázogatod, amíg fel nem szívja a feles olajat.

kész_1.bmp

Eléggé más termék lesz mint amit a boltban lehet venni, picit vastagabb, picit barnább, és jóval tömősebb, de azért lehet szeretni. Ízesíted sóval, fűszerezheted fokhagyma granulátummal, sültkrumpli fűszerrel, erős paprikával, snidlinggel, amit éppen megkívánsz. Én tejfölbe szoktam még mártogatni.

Jótvágy! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofless.blog.hu/api/trackback/id/tr854458765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása