HTML

gasztrofless

Nem akarom megváltani a világot, csak gondoltam megosztom veletek a saját receptjeimet. Nem igazán érdekelnek a külsőségek, és nem követem a szabályokat. Szakácsként végeztem, de ahelyett, hogy csiribiri, fúziós, futurisztikus konyhát prezentálnék, inkább megmutatom, hogy én hogy főzök...

Friss topikok

Túrós kifli

2012.04.18. 17:51 omlettedufromage

Nem igazán vagyok oda a sütikért, de ez nagyon ottvan a szeren. Túrós kiflinek hívom, amúgy ez egy bukta, kifli formátumban.

 Hozzávalók:

 Tészta:

- kiló liszt

- 4 deci tej

- 2 zacsi szárított élesztő

- 1 zacsi vaníliás cukor

- 10 deka porcukor

- 10 deka vaj (vagy margarin)

- 3 tojássárgája

 Töltelék:

- fél kiló túró

- 1 citrom reszelt héja

- mazsola

- porcukor

- vaníliás cukor

- tojás fehérje

 Elkészítés:

Az élesztőt a tejben felfuttatod, majd a száraz hozzávalókhoz kevered. Kigyúrod szép simára. Azt szokták mondani ezek a tévében feltűnő, jóképességű elemek, hogy gyöngyházfényűre. Nekem eddig még nem sikerült gyöngyházfényűnek látnom, de ha nem csomós, és szép homogén, akkor felőlem lehet gyöngyházfényű is. Elrakod meleg helyre kelni. kel_3.bmp

Amíg a tészta kel, megcsinálod a túrókrémet. A túrót át kell törni. Én botmixerrel szoktam, az visz mindent. Ha a mazsit elfelejtetted órákkal ezelőtt beáztatni, akkor kislábos+tej+mazsola kombináció fel a tűzhelyre, azt csókolom.

A túróba pompásan fel lehet használni a szeparált tojások fehérjét. Citromhéj, vaníliás, és porcukor, mazsola, és megfelelő mennyiségű tejföllel kell beállítani az állagát, hogy krémes legyen, de még ne folyjon. Aki mazsolát nem rak bele, mert nem szereti, az nem jó arc, és kész.

krém.bmp

 Összeállítás:

A tésztát elfelezed, ez 2 tepsire elegendő matéria, akinek nem kell ennyi, az eloszt mindent 2-vel. A tésztát szabályos kör alakba nyújtod, cirka fél centi vastagságúra, és szétkened rajta a kenőcsöt.  Ezután felosztod tetszőleges darabszámú körcikkre. Ha nagy bengákat akarsz, akkor kevesebbre, ha nem akkor többre. Én 12-re szoktam. A vastagabbik felétől indulva óvatosan feltekered.

készül.bmp

Vajjal lekened őket. Sütőpapírral kibélelt tepsiben először magas hőmérsékleten, és ha már kezd barnulni, alacsonyon készre sütöd. Ha kihűlt, meghinted porcukorral, de én spec. cukorsziruppal szoktam lekenni, így fényes is lesz, és lényegesen nehezebben szárad ki.

kész_2.bmp

Jótvágy!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofless.blog.hu/api/trackback/id/tr834459346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása