HTML

gasztrofless

Nem akarom megváltani a világot, csak gondoltam megosztom veletek a saját receptjeimet. Nem igazán érdekelnek a külsőségek, és nem követem a szabályokat. Szakácsként végeztem, de ahelyett, hogy csiribiri, fúziós, futurisztikus konyhát prezentálnék, inkább megmutatom, hogy én hogy főzök...

Friss topikok

Hortobágyi húsos palacsinta

2012.05.03. 15:59 omlettedufromage

Az megvan, hogy anyuka nagyon finom csirkés miújságot főzött/sütött, és a 2-3. napon már mindenki csak kerülgeti a hűtőben, és végén a csóri kutyáé lesz? Na, pont ilyenkor kell hortobágyit csinálni. Jó tudom, friss húsból, meg pörkölt meg izé. Az éttermekben is frankón így csinálják… Szóval, több étel is alkalmas arra, hogy hortobágyivá képződjön. Értelem szerűen aranyérmes a csirkepöri. Második a húslevesből maradt husik, de vele egyenértékű a natúr sültcsirke. Én az utóbbiból tolom.

 Hozzávalók:

 Töltelék és mártás:

 - A felül felsorolt húsok valamelyike

- Hagyma

- Bors

- Pirospaprika

- Fokhagyma

- Tejföl

- Pista

Palacsinta:

 - Tej/szóda

- Tojás

- Liszt

- Csipet só

- Olaj

 Elkészítés:

Csinálsz egy pörköltalapot. Hagymát pirít, erre paradicsom+paprika, pirít, piros paprika, bors+só. Ebbe belehelyezed a húsmaradékokat, és egy picit megpárolod, ettől lesz jó íze a mártásnak.

sült paprikásalap.bmp

 Ha megpárolódott, kiveszed a húsokat, és adsz neki húsdarálóval. Az a jó arc, aki a bőrt is beledarálja, mert szaftosabb lesz, viszont identifikálhatatlan, szóval aki utálja a bőrt, az is simán megeszi. Ez a töltelék.

tölti.bmp

 A mártást egy picit felengeded, behabarod tejfölös habarással (tejföl+liszt), és penetránsan leturmixolod. Itt lehet adagolni a Pistát. Akkor jó, ha a kanál fonákján folyamatos réteget képez.

márti.bmp

 Palacsintasütés. Nem térek ki rá. Így kell:

pali.bmp

Összeállítás:

 Ha a töltelék nagyon száraz, hozzá lehet adni egy kis mártást.

A palacsintákat megtöltöd a töltivel, nem kell sok bele, mert nem attól lesz jó.

kész pali.bmp

Kirakod a tányérra, mártással bevonod, pici tejföl, pici petrezselyem, azt jóidő.

full kész.bmp

 Jótvágy!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofless.blog.hu/api/trackback/id/tr834486514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása