Az megvan, hogy anyuka nagyon finom csirkés miújságot főzött/sütött, és a 2-3. napon már mindenki csak kerülgeti a hűtőben, és végén a csóri kutyáé lesz? Na, pont ilyenkor kell hortobágyit csinálni. Jó tudom, friss húsból, meg pörkölt meg izé. Az éttermekben is frankón így csinálják… Szóval, több étel is alkalmas arra, hogy hortobágyivá képződjön. Értelem szerűen aranyérmes a csirkepöri. Második a húslevesből maradt husik, de vele egyenértékű a natúr sültcsirke. Én az utóbbiból tolom.
Hozzávalók:
Töltelék és mártás:
- A felül felsorolt húsok valamelyike
- Hagyma
- Bors
- Pirospaprika
- Fokhagyma
- Tejföl
- Pista
Palacsinta:
- Tej/szóda
- Tojás
- Liszt
- Csipet só
- Olaj
Elkészítés:
Csinálsz egy pörköltalapot. Hagymát pirít, erre paradicsom+paprika, pirít, piros paprika, bors+só. Ebbe belehelyezed a húsmaradékokat, és egy picit megpárolod, ettől lesz jó íze a mártásnak.
Ha megpárolódott, kiveszed a húsokat, és adsz neki húsdarálóval. Az a jó arc, aki a bőrt is beledarálja, mert szaftosabb lesz, viszont identifikálhatatlan, szóval aki utálja a bőrt, az is simán megeszi. Ez a töltelék.
A mártást egy picit felengeded, behabarod tejfölös habarással (tejföl+liszt), és penetránsan leturmixolod. Itt lehet adagolni a Pistát. Akkor jó, ha a kanál fonákján folyamatos réteget képez.
Palacsintasütés. Nem térek ki rá. Így kell:
Összeállítás:
Ha a töltelék nagyon száraz, hozzá lehet adni egy kis mártást.
A palacsintákat megtöltöd a töltivel, nem kell sok bele, mert nem attól lesz jó.
Kirakod a tányérra, mártással bevonod, pici tejföl, pici petrezselyem, azt jóidő.
Jótvágy!