Story a következő: Hétvégén a kikötőben horgásztam, és éppen sügeret akartam fogni, amikor beleakadtam egy 2,5 kilós balinba. Nem igazán estem kétségbe, és sikeresen nyakoncsíptem. Tudni kell róla, hogy hazai fajok közül neki van a legtöbb szálkája, és kínszenvedés megenni. Előzőleg használtam már alaplébe, de most valami mást akartam csinálni.
Hozzávalók:
1 db áztatott zsemle
Sült hal fűszerpor
1 Tojás
Zsemlemorzsa
Elkészítés:
Bármilyen halfilével működik a dolog, az a lényeg, hogy húsdarálón át kell nyomni. Én a balint 2 szer daráltam át, mert tényleg penetránsan sok, és kemény szálka volt még a filében is. Ezután az áztatott zsömit is ledaráljuk, mehet hozzá a tojás, a fűszerkeverék, pont úgy, ahogy a muter csinálja a fasírtot. Ezután kis golyókat formázol belőle, meghempergeted zsemlemorzsában, és olajban kisütöd.
A salátával nem fárasztanék senkit, de éppen meg lehet enni rizzsel, és tartárral is.
Jótvágy!