HTML

gasztrofless

Nem akarom megváltani a világot, csak gondoltam megosztom veletek a saját receptjeimet. Nem igazán érdekelnek a külsőségek, és nem követem a szabályokat. Szakácsként végeztem, de ahelyett, hogy csiribiri, fúziós, futurisztikus konyhát prezentálnék, inkább megmutatom, hogy én hogy főzök...

Friss topikok

Halfasírt salival

2012.10.08. 19:17 omlettedufromage

 Story a következő: Hétvégén a kikötőben horgásztam, és éppen sügeret akartam fogni, amikor beleakadtam egy 2,5 kilós balinba. Nem igazán estem kétségbe, és sikeresen nyakoncsíptem. Tudni kell róla, hogy hazai fajok közül neki van a legtöbb szálkája, és kínszenvedés megenni. Előzőleg használtam már alaplébe, de most valami mást akartam csinálni.

 Hozzávalók:

 0,5 kg halfilé

1 db áztatott zsemle

Sült hal fűszerpor

1 Tojás

Zsemlemorzsa

hozzávalók_1.bmp

 Elkészítés:

 Bármilyen halfilével működik a dolog, az a lényeg, hogy húsdarálón át kell nyomni. Én a balint 2 szer daráltam át, mert tényleg penetránsan sok, és kemény szálka volt még a filében is. Ezután az áztatott zsömit is ledaráljuk, mehet hozzá a tojás, a fűszerkeverék, pont úgy, ahogy a muter csinálja a fasírtot. Ezután kis golyókat formázol belőle, meghempergeted zsemlemorzsában, és olajban kisütöd.

A salátával nem fárasztanék senkit, de éppen meg lehet enni rizzsel, és tartárral is. 

Jótvágy!

kész_7.bmp

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofless.blog.hu/api/trackback/id/tr654827224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása